-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10816 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

اين كه توسط بانك ها در سپرده ها علناً كلمة سود اعلام مي شود، مثلاً مي گويند 20% سود باده مي شود، آيا مضاربه محسوب مي شود يا ربا؟ اگر مضاربه است، نبايد در منفعت و ضرر با هم شريك باشند؟

در مضاربه مي توان سود و استفاده را به صورت درصدي يا به صورت معيّن مثلاً ده هزار تومان معيّن نمود كه عامل مؤظف باشد سود را به صاحب پول (مضارب) بپرداز. سود به هر دو صورت براي مضارب (صاحب پول) حلال است، چون هر سودي حرام نيست. انواع معاملات مانند خريدو فروش ، اجاره، شركت، جعاله و ... براي طرفين سود آور است. بنابراين هر سودي حرام نيست. مضاربه يكي از معاملات شرعي است. بنابراين استفاده هايي كه بر اساس قرارداد داده مي شود، اشكالي ندارد. در مضاربه لازم نيست سهم دو طرف حتماً به صورت درصدي مانند ثلث و نصف و مانند آن باشد، بلكه مي توان سهم يكي از دو طرف را در مقدار معيّني قرار داد، مثلاً شرط كنند ماهانه ده هزار تومان از منافع، سهم او شود، به شرط اين كه مضاربة مزبور سودي بيش از اين مقدار داشته باشد.2[4]

در مضاربه مي توانند شرط كنند كه خسارت بر مالك پول نباشد، بلكه عامل از جيب خودش خسارت را بپردازد.[5]

2[4] توضيح المسائل مراجع، ج 2، ص 266.

3[5] همان، ص 269.





مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.